Voetscreening

Het maken van een voetscreening, is belangrijk voor één ieder. Een voetscreening bij Voetpraktijk Ilona houdt in: nagaan van hartpulsatie, gevoelstest, check up van botten, spieren, pezen en zenuwbanen. Uw voettype, de voetstand, de afwikkeling,  drukpunten worden nagekeken. 

>De voetscreening verklaard en verduidelijkt de achterliggende reden(en) van (pijn)klachten aan de voeten

>Het voorkomen van (lichte) afwijkingen, die nog niet tot werkelijke voetproblemen hebben geleid.

>Het vroegtijdig ontdekken van beginnende voetproblemen

>Voor een op maat gerichte (sport) schoenadvies

Een voetscreening beoordeelt zij in combinatie met een schoeninspectie. Regelmatig een voetscreening maken, geeft een goed overzicht over de mogelijke veranderingen in de voeten. Daardoor kan zij per direct preventieve maatregelingen nemen of u gericht doorverwijzen naar orthopedist, podoloog en podotherapeuten.

Pijn met sporten of wandelen?

Voetpraktijk Ilona zoekt eerst naar de oorzaken. Een voet is onderdeel van de bewegingsketen. Een blokkade in deze bewegingsketen kan op een andere plek in het lichaam klachten geven.
Zo kan een voet met over pronatie, ook wel platvoet genoemd, tijdens het hardlopen de oorzaak zijn van pijn in de knie of onderrug. Nog vaker veroorzaakt over pronatie Fasciitis Plantaris, ook wel hielspoor genoemd. Dit komt ook bij Sporters en wandelaars vaak voor.

Fasciitis Plantaris/Hielspoor bij sporters en wandelaars

Hier kijkt ze  en palpeert ze of een blokkade in de enkel of voet de oorzaak van de klacht is. Vaak is dat het geval, doorverwijzing voor manuele therapie van voet en enkel om de blokkades wegnemen is hier nodig. Na de manuele therapie ontstaat weer een stabiele en goede afwikkeling van de voeten. Op maat gemaakte zolen helpen het lichaam hierbij. Hiervoor verwijzen we u door naar de Podoloog, deze geeft vaak ook herstel bevorderende oefeningen mee. Deze combinatie-aanpak van hielspoor of fasciitis plantaris geeft goede resultaten De klacht verdwijnt vaak al binnen 5-6 weken.

Voetproblemen Diabetes

Een gespecialiseerde voetverzorger speelt een belangrijke rol in de voetzorg voor mensen met diabetes.

Diabetes mellitus kan op den duur zorgen voor veel lichamelijke problemen zoals een verminderd gevoel en een verslechterde doorbloeding in het lichaam. Hierdoor kan er een wond ontstaan die vaak langzaam geneest.

Complicaties bij diabetes

De volgende complicaties komen regelmatig voor bij diabetes:

  • Neuropathie (gevoelsstoornis)
  • Angiopathie (vaatproblemen)
  • Limited Joint Mobility (gewrichtsverstijving)
  • Ontstaan van wonden


                                   Voetproblemen Reumavoet

Reuma is een verzamelnaam van meer dan honderd chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen.

Iedereen kan reuma krijgen, ook op jonge leeftijd. Ontstekingsreuma, weke delenreuma en artrose zijn veel voorkomende aandoeningen. De meeste mensen met reuma hebben last van pijnlijke en stijve gewrichten of spieren en zijn snel vermoeid. Daardoor is bewegen vaak moeilijk en kunnen beperkingen ontstaan in het dagelijks leven.

Een veel voorkomend probleem bij reumapatiënten is het ontstaan van voetklachten. Als gespecialiseerde voetverzorger kan Voetpraktijk Ilona u verder helpen met druk ontlastende materialen en orthesen aan te bieden. U kan ook doorverwezen worden naar de orthopedist of podotherapeut, deze kan de voetklachten die door de reuma ontstaan niet genezen, maar door het geven van advies en ondersteuning van de voet kunnen zij de klachten mogelijk nog meer verlichten.

                                  Voetproblemen Kinderen

Klaagt uw kind met regelmaat over zijn of haar benen en voeten? Of klaagt uw kind tijdens of na het sporten over hielpijn?

Bij kinderen is het heel belangrijk om achter de oorzaak van de klachten te komen. Voetpraktijk kijkt daarom onder andere naar de stand van de voeten en benen, de beweeglijkheid van de gewrichten en naar de manier van lopen. Indien nodig wordt u doorverwezen naar de orthopedist of podotherapeut.

                                Voetproblemen Sporters

Veel sporters krijgen vroeg of laat te maken met blessures of (overbelasting)klachten aan de voeten of benen.

Een blessure kan vele oorzaken hebben zoals de schoenen, de ondergrond en hoeveelheid belasting. Daarnaast is de manier waarop u loopt belangrijk. Voetpraktijk Ilona verwijst u door naar de podotherapeut, deze kan u advies geven hoe blessures te voorkomen of te verhelpen.

TARIEVEN

                                                                   Voetscreening


Nieuwe patiënten:

Voetscreening diabeten, reuma, oncologische, kinder- of sportvoet   

Voetverzorging eerste consultatie      €25.00

€50.00

Bestaande patiënten controle binnen de 12 maanden:

Voetverzorging   

Voetscreening incl orthese klein/middel + incl voetverzorging 

Voetscreening incl orthese groot +              incl voetverzorging

Plaatsen van een nagelbeugel incl beh. van de nagel

Herplaatsen van een nagelbeugel 

Taping 

        

                                                               vanaf 30.00 tot €40.00

vanaf € 50.00

vanaf € 55.00

vanaf €55.00

€25.00

€30.00