Gespecialiseerde Voetverzorging 


Altijd een voetje voor!


Als gespecialiseerd voetverzorgster heeft Ilona speciale bijscholingen gevolgd om de voeten van risicopatiënten te kunnen behandelen en op de hoogte te zijn van de contra - indicaties. Ze behaalde reeds verschillende kwaliteitslabels en kwalificaties binnen de voetzorg waardoor ze met de grootste zorg en rekening houdend met de medische achtergrond van de patiënt, een aangepaste verzorging bij de Diabetische, Oncologische en Reumatische voet kan aanbieden.
U kan er ook terecht voor een basis voetverzorging en verschillende  specialisaties zoals silicone-orthesen, nagelbeugels, medische kunstnagels, vilttherapie, Htc wratbehandeling kan je in de praktijk terecht.


Eelt verwijderen

Eelt of eeltvorming is een natuurlijke reactie van het lichaam om de huid en de onderliggende weefsels te beschermen. het is een verdikking van de opperhuid;, die ontstaat op plekken waar de huid wordt blootgesteld aan wrijving en/of druk. Hierdoor wordt de opperhuid ruwer en hard; Eelt is dus een beschermlaagje dat voorkomt dat de opperhuid wordt beschadigd. wanneer de beschermlaag te dik wordt, geeft dit meer druk tegen de huid waardoor pijn kan ontstaan. Eeltvorming ontstaat vaak onder de hielen en de voorvoeten, maar ook op en tussen de tenen kunnen pijnlijke eetplekken ontstaan.

Symptomen :

 • geeft een natuurlijk beschermlaagje
 • pijnklachten: brandend gevoel in de  voorvoet  of  stekend gevoel> likdoorn                     

Behandeling:

 • overmatige eelt professioneel laten verwijderen door pedicure
 • orthese op maat maken
 • schoenadvies
 • voetverzorgingsadvies
 • doorverwijzen voor zolen
Likdoorns verwijderen

Een likdoorn of eeltpit, in de volksmond ook wel eksteroog genoemd, is een vaak pijnlijke, naar binnen groeiende eeltplek. Deze komt voor op plaatsen waar druk en/of wrijving op de huid wordt uitgeoefend.

Symptomen:

ziet er vaak uit als een ronde wit/geelachtige verkleuring in de huid, die vaak een scherpe stekende pijn veroorzaken.

Behandeling:

 • vakkundig volgen gekende technieken weghalen
 • bij herhaaldelijk terug komen wordt een orthese op maat gemaakt.
Wratten

Een wrat is een bloemkoolachtige uitstulping van de huid, dat veroorzaakt wordt door een virus, zogenaamde humane papilloma virussen.

Ontstaan:

 • op elke willekeurige plek van de voet 
 • ze zijn besmettelijk en kunnen zich verspreiden 
 • een wrat kan je onderscheiden van een likdoorn door de kleine zwarte stipje in de bloemkoolachtige structuur

Thuis behandeling:

 • mogelijk behandelen met wratverwijderaar

Door de pedicure:

 • tijdelijk drukvrij leggen

 • eelt rond de wrat wegsnijden indien nodig

 • met de speciale HTC (High Temperature Cauter) wrattenpen. Verbranden/elektrocauterisatie is een methode waarbij het weefsel wordt vernietigd door middel van elektriciteit. Met de HTC pen wordt de wratlocatie aangestipt. De methode is niet geheel pijnloos, maar aanzienlijk minder pijnlijk dan het bevriezen van de wrat. Afhankelijk van de grootte van de wrat zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. In de meeste gevallen zijn 3 tot 4 behandeling met een aantal dagen tussentijd afdoende. Na afloop van de behandeling zul je weinig of geen last ondervinden. 

Door de arts:

De arts zal alleen wratten behandelen die niet vanzelf verdwijnen of hinderlijk zijn. Je huisarts kan de wrat bevriezen met vloeibare stikstof (cryotherapie) dat een temperatuur heeft tot -170°C. Die zeer lage temperatuur doet de wrat afsterven. Dit is wel wat pijnlijk. De eerste dagen komt er een blaar op. Doorgaans zijn meerdere sessies nodig, bijv. 3 à 6 om de 1 à 2 weken. Voordat de arts cryotherapie toepast, maak je best vooraf een afspraak bij de pedicure om de eelt rond de wrat te verwijderen.
Nagelreconstructie

Een nagel reconstructie (met gel) wordt gebruikt om beschadigde teennagels te repareren. Defecten aan de nagelplaat, scheurtjes en splijten in de nagel, ontbrekende nagelhoeken, trauma nagels, opgroeiende nagels die kapot zijn kunnen gerepareerd worden of in hun groei begeleid worden.

Voetpraktijk Ilona bekijkt elke voet afzonderlijk en helpt waar nodig met jou voetprobleem.  Behandeling op maat per persoon. Het nodige advies om jouw nagels zo goed mogelijk te verzorgen zodat  we voor u mogelijke voetproblemen in de toekomst kunnen minimaliseren of zelfs doen verdwijnen.


Ingegroeide nagels behandelen/nagelbeugel techniek

Teennagels zijn erg kwetsbaar. Bij een ingegroeide teennagel  groeit de nagel in de huid van de nagelwal. Dit komt het meest voor bij de nagel van de grote teen. Maar ook bij de kleinere tenen kunnen de nagels ingroeien. Een ingegroeide nagel komt veel voor bij jongeren, maar dit kan ook bij volwassenen ontstaan. 

Ontstaan

Een ingegroeide nagel kan ontstaan als de nagel een afwijkende vorm heeft. Als een nagel kromgroeit, ontstaat er meer druk in de nagelwal en kan irritatie ontstaan. Zweetvoeten maken de huid week en daardoor extra kwetsbaar. Het dragen van te krappe schoenen kan te veel druk op de nagels geven. Het verkeerd knippen van de nagels is ook een veel voorkomende oorzaak. 

Symptomen 

Een ingegroeide teennagel kan een rode, pijnlijke zwelling aan de rand van de nagel ontstaan. Soms is er sprake van een ontstekingsreactie met pusvorming. Er is een stekende, kloppende pijn die erger wordt bij het dragen van dichte schoenen. Vaak kan de nagel geen druk verdragen. Een sok of laken kan al erg pijnlijk zijn.Orthese

een teen orthese kan goed helpen bij drukpunten en wrijvingen tussen en op de tenen.BVB bij een likdoorn tussen de tenen  of bij hamertenen.  soms is het mogelijkde stand van de tenen te corrigeren.

Hamertenen, klauwtenen en tenen die scheef staan kunnen klachten geven. deze klachten kunnen vaak met zo een orthese behandeld worden.  eeen teenortese wodrt met de hand gemaakt .

Het hangt dan ook af van uw klachten en de stand van de tenen of welke soort het meest geschikt is voor u. Er zijn vershillende soorten siliconen in diverse hardheden. Er wordt voor u de geschikte orthese gemaakt.


Prijzen

Basis voetverzorging (nagels knippen + huidverzorging)


€25

Gespecialiseerde voetverzorging (Verzorging bij pijn & ongemak)


vanaf €28

Gespecialiseerde voetverzorging DIABETEN VOET

€35

Gespecialiseerde voetverzorging REUMA VOET

€35

Gespecialiseerde voetverzorging ONCOLOGISCHE VOET opvolging

1ste maal  diabeten, reuma & oncologische voet : Intake + voetscreening+ voetverzorging  €45                                         

€35

Intake Sportpedicure (incl basis voetverzorging)

€45

Sportpedicure


€32

Speciale behandeltechniek: NAGELREGULATIE             

vanaf €25

Speciale behandeltechniek: NAGELBEUGEL

€55

Speciale behandeltechniek: BESCHERMENDE & DRUK ontlastende materialen 

vanaf €10

Htc wratbehandeling


€20