Voetpraktijk Ilona

Voetpraktijk Ilona is een praktijk voor gespecialiseerde voetverzorging: 

diabetische, reumatische, oncologische voet & sportvoeten.

   Gelegen op 2 locaties: 

> De Scheper te Tienen  

         > Schaliestraat te Vlezenbeek 

De praktijk is toegankelijk voor iedereen.

Onze praktijken staat voor een kwalitatieve, vakbekwame en hygiënische voetverzorging.


  Kort weergeven van de soorten voetverzorgingen in onze praktijk. 

                  Basis voetverzorging en gespecialiseerde voetverzorgingen.

Wij bieden u, naast de basisvoetverzorging, knippen van nagels en verzorgen van de huid ook gespecialiseerde voetverzorgingen, gebruik makend van de nieuwste technieken, een aangepaste en persoonlijke voetverzorging aan.

Naast het correct behandelen van huid - en nagel aandoeningen en waar nodig doorverwijzen, naar andere zorgverleners,  zorgen wij ook voor tips en advies aangepast aan uw noden. Voetpraktijk Ilona  investeert  constant in kennis en bijscholing om op de hoogte te blijven van de nieuwste behandelmogelijkheden voor huid - en nagelaandoeningen en gerelateerde problemen binnen onze discipline in de voetzorg. 


Voettrainingen

VOETTRAINING VOOR STERKERE VOETEN

Bij sommige voetklachten is er meer nodig dan alleen voetbehandeling. Als u bijvoorbeeld voetklachten heeft, die direct samenhangen met de voetstand, zoals bvb Hallus valgus , rigidus, hielspoor of andere klachten. Een voettraining kan dan uitkomst bieden. Het  verband tussen voetklachten en het verlies van het natuurlijk gebruik van de voeten. Om mensen te helpen bij het verlichten van hun klachten  geeft Voetpraktijk persoonlijke voettrainingen op maat.

Voettaping

De sportliefhebber is er waarschijnlijk al bekend mee: de gekleurde tape die de kuiten, bovenbenen of armen van (top)sporters siert. Ook bij niet-sporters wordt dit zogenaamde medical tape steeds vaker toegepast.

"Medical taping is  het tapen met de voor velen karakteristieke, fel gekleurde, elastische tape met als doel de lichamelijke functies verbeteren en gekwetste spieren en gewrichten ondersteunen, zonder het lichaam te beperkingen in haar bewegingsmogelijkheden.

De kindervoet

Kindervoeten groeien razendsnel, daarom is het belangrijk dat ze goed ondersteund worden. Hoe zit het precies met de ontwikkeling van kindervoeten. 

De voeten en benen van een kind zijn nog in de groei en er kunnen daarom andere klachten ontstaan dan bij volwassenen. Kinderen hebben daarom soms een ander behandeltraject nodig. 

Hoe kies je de juiste maat en schoen? 

En wat is beter: veters of klittenband?

Om die reden  kunnen ook de kids  terecht in de voetpraktijk voor advies.